Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z boczkiem i valbon

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
boczek wędzony 10 plasterków
cebula 2 sztuki
sel valbon 15 dag
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
śmietana 30% 3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z boczkiem i valbon

Boczek kroimy w paseczki i smażymy aż będzie chrupki, cebulę kroimy piórka i szklimy na wytopionym z boczku tłuszczu. Mieszamy oba składniki. Formę do tart wylepiamy ciastem, Na ciasto przekładamy farsz boczkowy, pokrojony w plasterki ser. Całość zalewamy śmietaną wymieszaną z przyprawami. Pieczemy około 15 min w bardzo wysokiej temperaturze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak