Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z indyka faszerowana jajkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat do smaku
bulion 2 szklanki
indyk 1 duży

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z indyka faszerowana jajkami

mieso myjemy, osuszamy . Nacinamy i rozbijamy tak aby powstal niezbyt gruby płat miesa. mieso od środka dokładnie naccieramy przyprawa. Układamy na nim obrane całe jajka. Zwijamy mieso. Konce zwiazujemy nicia. Na rozgrzanej patelni do smazenia bez tłuszczu obsmażamy mieso z kazdej strony. Podlewamy bulionem i dusimy do miekosci.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 01.12.2011 17:51
aż mi ślinka cieknie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak