Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka z orzechową bezą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Jablka reneta szara 4 szt
calvados 4 łzki
rodzynki 4 łyżki
Cynamon mielony Prymat
białko 2
cukier puder 2 łyżki
sól
masło do formy
orzechy włoskie 2 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka z orzechową bezą

Jabłka umyć i osuszyć.Odciąć górną część jabłka Wydrążyć i górną i dolną część owoców.Wydrążony miąższ posiekać i wymieszać z rodzynkami i calvadosem(jest to dośc drogi alkohol więc ja go zastępuję sokiem z jabłek wymieszanym z alkoholem)rozgrzać piekarnik do 200st
Wysmarować masłem blaszkę lub naczynie do zapiekania.Ubić pianę z białek dodając odrobinę soli.Do sztywnej piany dodawać powoli cukier puder i dalej ubijać Pod koniec ubijania wsypujemy orzechy.Napełniamy jabłka przygotowanym nadzieniem,przykrywamy pianką,układamy w naczyniu i wstawiamy do piekarnika.zapiekamy ok 10 min powinny się z wierzchu zrumienić .podajemy gorące

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 10.10.2012 09:20
ciekawe
Krzysztof15 27.08.2012 18:40
ciekawa mieszanka
safcia 29.05.2012 13:25
superowy przepis tylko szkoda ze bez zdjecia
Luki 26.03.2012 06:44
suuuuuper
Marzena34 01.01.2012 15:32
wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak