Łosoś w sosie jogurtowym

Łosoś w sosie jogurtowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    1 kg
  • jogurt naturalny

    2 szklanki
  • jajko

    2 szt
  • brokuł

    10 różyczek
  • oliwa

    1 łyżka
  • słodka papryka Prymat

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • żółty ser

  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • przyprawa do ryb

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę umyć, osuszyć, pokroić na porcje, skropić oliwą, posypać przyprawą do ryb Prymat i odstawić na 30 minut. Następnie porcje łososia ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Ser zetrzeć na grubej tarce. Jogurt roztrzepać z jajkami, dodać ser i dokładnie wymieszać. Rybę polać sosem, przybrać brokułami, oprószyć papryką słodką Prymat i piec 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza. Podawać gorącą ze szparagami lub kalafiorem albo sałatką z porów i oliwek

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jaheira11

08.05.2011 18:22
brzmi smakowicie

marcia71

07.05.2011 03:17
nie przepadam za łososiem

Bart

17.03.2011 23:56
ciekawy pomysł

Magdalena80

17.03.2011 23:51
mniam mniam....

szajba2

03.02.2011 14:41
wolę łosia od łososia

berys18

29.01.2011 17:40
fajny przepis

Babciagramolka

27.12.2010 17:22
Łososia zawsze - uwielbiam . A propozycja by podać ze szparagami - super

Barbara55

20.09.2010 14:52
można spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat