Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone z suszonymi morelami i dżemem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone morele
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone z suszonymi morelami i dżemem

Jabłka umyć, ściąć górę i wydrążyć gniazda nasienne. Morele drobno pokroić.Do każdego jabłka wkładać po trochu moreli i na wierzch dżem,Przykrywać wierzchem jabłka.Zawinąć w folię aluminiową i piec aż będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.08.2013 11:27
lubię takie jabłka
Emilia22 01.12.2011 10:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak