Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
papryka czerwona 1/2 szt
koperek
sól
Pieprz biały mielony Prymat
ogórek świeży 1 szt
twarożek 25 (nie ziarnisty)

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki faszerowane

Ogórek przeciąć w zdłuż i w poprzek na 3-4 cm kawałki.Wydrążyć środki,drobno posiekać.Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę,wymieszać z ogórkami,twarożkiem i białym pieprzem.Dodać posiekany koperek i drobno pokrojoną paprykę.Przygotowanym farszem napełnić ogórki,wstawić na 20 min do lodówki Przybrać koperkiem ,pomidorem lub rzeżuchą.Masy twarożkowekj najlepiej nie solić a posolić już całą gotową przystawke.Zamiast papryki można dodać rzodkiewki,a zamiast cebuli szzypiorek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 14.11.2012 17:21
pycha
DanutaS 14.02.2012 10:16
intrygujący przepis
Luki 21.12.2011 07:20
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak