Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek porowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
jaja 3 sztuki
śmietana 1 szklanka
masło 1 kostka
por 4 sztuki
ser żółty 30 dag
Majeranek suszony Prymat
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Placek porowy

Mąkę siekamy z masłem, dodajemy jajka, śmietanę i szybko zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię i odkładamy do lodówki. Pory kroimy na 1 cm kawałki, sparzamy i osączamy. Ciasto rozwałkowujemy, przekładamy na tortownicę i pieczemy 15 min w 180 stopniach. Przekładamy na upieczone ciasto ciasno pory, wierzch posypujemy startym na tarce serem żółtym, doprawiamy do smaku i zapiekamy 20 min w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak