Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka po meksykańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 5,6 sztuk
cynamon
masło
Goździki całe Prymat
miód lub cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka po meksykańsku

Odcinamy górną część jabłka i wydrążamy pestki. Do wydrążony otworów wkładamy odrobinę masła, wsypujemy trochę cynamonu i dodajemy łyżeczkę miodu. Jabłka przykrywamy odciętą wcześniej górą. Wkładamy na wysmarowaną masłem patelnie i dusimy około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chojłówna 12.10.2011 19:51
pychotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak