Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brzoskwiniowy torcik

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt ciemny 2
brzoskwinie w puszce 1
płatki migdałowe 70 g
śmietan fix 1
kremówka 400 ml
cukier 1/2 szklanki
woda 2/3 szklanki
cukier 1/3 szklanki
kawa rozpuszczalna 5 lyzeczek

Przepis i sposób przygotowania na: brzoskwiniowy torcik

Kroki postępowania

1
Biszkopt przekrawamy na dwie części. Robimy nasączenie i nasączamy biszkopty. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i śmietan fix. Następnie połowę brzoskiwń kroimy w kostkę i mieszamy ze śmietaną.
Krok 1 - brzoskwiniowy torcik foto
2
Nakładamy śmietanę między biszkopty i na wierzch.
Krok 2 - brzoskwiniowy torcik foto
3
Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni i dekorujemy brzegi tortu.
Krok 3 - brzoskwiniowy torcik foto
4
Na samej górze układamy pokrojone w plasterki brzoskwinie.
Krok 4 - brzoskwiniowy torcik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 26.12.2012 15:49
a gdzie przepis na biszkopt?
Katarzyna/kate1980 01.12.2011 20:32
przepiękny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak