Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lukier pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukru pudru 1/2 szklanki
soku pomarańczowego 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: lukier pomarańczowy

Kroki postępowania

1
Ja osobiście staram się sama mielić cukier biały na cukier puder. Nie dość, że taniej wychodzi to zawsze mam świeżo zmielony i nie mam grudek. Miele w młynku do kawy, kiedyś próbowałam blenderem, ale nie wyszło mi nic z tego. Nie wiem jak sprawdzi się malakser.
Krok 1 - lukier pomarańczowy foto
2
Do takiego zmielonego cukru dodajeme dwie łyżeczki soku pomarańczowego (świeży lub z kartonu) i mieszam.
Krok 2 - lukier pomarańczowy foto
3
Dekoruje nim muffinki lub babkę.
Krok 3 - lukier pomarańczowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 30.11.2011 22:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak