Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto szefa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż do risotto 320 g
gruszka 1
masło 30 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: risotto szefa

Ryż przyrumienić w 30 g roztopionego masła. Dodać pokrojony w słupki ser rokpol i smażyć przez ok. 10 min. 3/4 l rosołu dolewać powoli, stale mieszając. Gruszke obrać, pokroić, dodać do ryzu. Gotować jeszcze przez 10 min., wlewając reszte rosołu i 1/2 szklanki Porto. Garnek zestawić z ognia, dodać łyżkę śmietany, doprawić do smaku solą i pieprzem., wymieszać. Posypać rozdrobnionym serem. Pozostawić na parę chwil pod przykryciem, aż ser zmięknie. Tuż przed podaniem oprószyć cynamonem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 25.12.2011 19:05
rewelacja
Karolcia12 30.11.2011 18:58
szybki przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak