Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KIEŁBASA W GLAZURZE

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 4 szt
chrzan tarty 3 łyżki
olej 2 łyżki
sałata chrupiąca 1 szt
konfitura żurawinowa 1/2 szkl
wódka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: KIEŁBASA W GLAZURZE

Surową kiełbasę nakłuć w kilku miejscach wykałaczką,aby nie popękała.Włożyć do garnka i zalać wrzącą wodą.Gotować na wolnym ogniu ok.10 minut.Wyjąc i posmarować olejem.Piekarnik rozgrzać do 180 st.C,włożyć kiełbasę i piec do zrumienienia.W tym czasie zrobić glazurę: dżem żurawinowy wymieszać z chrzanem i wódką.Gdy kiełbasa się lekko zrumieni,posmarować połową glazury żurawinowej.Piec jeszcze 10 minut.Ponownie posmarować resztą glazury i jeszcze raz piec kolejne10 minut.Podawać na gorąco na liściach sałaty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stefcia
stefcia 07.09.2013 10:52
bardzo smaczna na pewno
Grazyna0211 06.04.2013 17:08
pysznie przyrządzona kiełbasa
Seba 30.03.2013 10:44
super jedzonko
Bernadeta 16.03.2013 10:26
świetny ten przepis
Pietruszka 05.01.2013 14:36
smaczna
Ada-Gaba 30.12.2012 09:17
fajny przepis
Bernadeta1 29.12.2012 12:25
świetny pomysł na pyszną kolację
Pani Domu 18.11.2012 17:10
świetnie pomyślane
berys18 11.10.2012 17:00
fajny pomysł
Ibag24 07.10.2012 09:28
mniam
ewaa 17.06.2012 21:31
pyszna
kate.500 25.05.2012 09:39
pyszny pomysl
dianix 23.03.2012 21:29
z wódeczka hehe
Ewa111 29.02.2012 10:33
pomyślałam że warto będzie wykorzystać Twój przepis na Wielkanoc,kiełbasę białą jemy często,a w święta wszystkich zaskoczę tak podaną białą
Wacław 05.02.2012 10:12
pyszna
Iwona51
Iwona51 17.12.2011 10:18
extra
joanna77 15.12.2011 17:18
mniam
Wafelek2601 14.12.2011 09:25
super
Justa32 12.12.2011 18:01
extra
Motorek 03.12.2011 09:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak