Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso schabowe w sosie wiśniowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1 kg
masło 1 łyzka
wiśnie 20 dag
sól
pieprz
cukier 3 łyżki
oliwa 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso schabowe w sosie wiśniowym

Mięso schabowe myjemy i smarujemy pieprzem, solą i pokrapiamy delikatnie oliwą. Mięso w przyprawach podduszamy w garnuszku na niedużym ogniu i dolewamy do niego niedużą ilość wody. Mięso schabowe dusimy, aż będzie miękkie. Wiśnie myjemy, wyciągamy pestki i zasypujemy cukrem, a później dodajemy do nich rozpuszczony w wodzie kisiel. Kiedy mięso będzie już miękkie to przenosimy je do naczynia żaroodpornego i polewamy zrobionym sosem wiśniowym. Tak przyrządzone mięso pieczemy przez około 20 -30 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 30.06.2012 08:15
pyszne
tomek18 15.02.2012 14:58
mięso w połączeniu z owocami:) mmm..:D
pioge7 01.01.2012 08:56
super
Ewa95 21.12.2011 09:58
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak