Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
pomidory krojone z puszki 1 puszka
cebula 2 sztuki
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z papryką

Paprykę trzeba obrać. W tym celu myjemy ją, kroimy na połówki i wycinamy gniazda. wsadzamy ją do piekarnika aż skórka zrobi się czarna. Następnie skórka łatwo zejdzie. Gotujemy garnek wody i gdy sę zagotuje wrzucamy do niej obraną paprykę, pomidory bez skórki, cebule uprzednio pokrojoną i podsmażoną. Dodajemy liście laurowe, sól, pieprz, paprykę ostrą w proszku, łyżkę oliwy z oliwek, ziele angielskie i gotujemy na małym ogniu. Następnie wyławiamy liście laurowe i ziele angielskie i blenderem miksujemy wszystko na jednolitą masę. Można podawać z ryżem lub makaronem, jednak jak się dobrze doprawi można jeść samą jako zupę krem. Aby wzbogacić smak można dodać np. kostkę rosołową (ale po co takie sztuczności...)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 12.08.2012 16:35
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak