Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik gruszkowy z selerem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 5
seler naciowy 2 łodygi
bulion 750 ml
śmietanka 250 ml
sok z cytryny 3 łyżki
błękitny ser 150 g
kolendra
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik gruszkowy z selerem

Gruszki obrane kroimy na niewielkie kawałki pół gruszki zostaw do dekoracji , selera kroimy w plasterki , gruszki i selera zalewamy bulionem i gotujemy do 20 minut. Zupę przelewamy do miksera wlewamy sok z cytryny i śmietankę , miksować . Ser kroimy w kostkę , opłucz i osusz kilka liści selera , chłodnik dopraw do smaku i posyp kostkami sera , udekoruj listkami selera , kolendrą i kawałkami gruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 04.11.2012 12:24
pyszny
babcia
babcia 04.11.2012 12:24
pyszny
anulka69 16.12.2011 10:08
lubię gruszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak