Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem karpatkowy z makiem na wafelkach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 2/3 szklanki
krem do karpatki 1 opakowanie
rodzynki 1/4 szklanki
orzechy włoskie 1/4 szklanki
mleko
pomarańcz 1/2
masło 1 kostka
wafelki
miód 3 łyżki
zapach pomkarańczowy 1/3

Przepis i sposób przygotowania na: Krem karpatkowy z makiem na wafelkach

Mak gotujemy w wodzie na niedużym ogniu przez około 10 -15 minut. Ugotowany mak mielimy i dodajemy do niego miód oraz drobno pokrojone orzechy i rodzynki. Do mleka wsypujemy jedno opakowanie kremu karpatkowego i gotujemy. Masło ucieramy i dodajemy do kremu. Do kremu dodajemy również startą skórkę pomarańczową, zapach pomarańczowy oraz mak. Całość dobrze mieszamy, a później smarujemy masę krem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 03.07.2012 12:05
super
gosia47-47 30.12.2011 08:28
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak