Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z oliwkami i serem felios

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
woda letnia 500 ml
jajko 1 szt
sól
Farsz:
oliwki czarne 200 g
feta 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z oliwkami i serem felios

ciasto zagniatamy szybko z podanych składników.
serek odsączamy z zalewy dodajemy pokrojone oliwki i mięszamy , juz nie doprawiamy niczym
ciasto wałkujemy , wycinamy kółka i lepimy jak tradycyjne pierogi , gotujemy w wodzie ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 08.11.2012 11:57
ciekawa jestem czy ktoś próbował ?
zuzanna_z 03.03.2012 11:36
sprobuje
lolajna7 29.12.2011 12:18
super
1j1o1l1a1 01.12.2011 00:12
jeszcze takich nie jadłam :)
Anna133 30.11.2011 14:13
i zapewniam ze smak jest świetny ;)
Anna133 30.11.2011 14:03
na wierzch można zetrzeć troszkę parmezanu
Anna133 30.11.2011 14:02
unikalne ale dla smakosza tego sera , niebo w ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak