Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowa babka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 20 dag
jajko 8
mąka pszenna 1/2 szklanki
białko 2
cukier 6 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat
płatki migdałowe
cytryna 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowa babka

Cukier z żółtkami ubijamy na masę, a później dodajemy do niej drobno posiekane migdały. Następnie do masy dodajemy białka ubite na sztywną pianę oraz mąkę pszenną. Formę na babkę smarujemy tłuszczem, a później wkładamy do niej zrobione ciasto. babkę migdałową pieczemy przez około 40- 45 minut w temperaturze 180 stopni. Z cytryny wyciskamy sok i mieszamy z cukrem pudrem oraz z ubitymi białkami na sztywną pianę. Upieczoną babkę polewamy zrobioną masą i możemy na koniec przyozdobić płatkami migdałowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 30.12.2011 08:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak