Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt
kostkka drobiowa 1 szt
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
ziemniaki 5-6 szt
śmietana 12% 100 ml
kalafior 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorowa

Porcje gotujemy około pół godziny, wyjmujemy. Wrzucamy kostkę i przyprawy. Wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, starte na tartce: marchewkę, pietruszkę i seler. Gdy wszystko się zagotuje dodajemy oczyszczony i podzielony na różyczki kalafior. Gotujemy aż warzywa będą miękkie i zaprawiamy śmietaną.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renia1 16.01.2013 15:52
jedna z moich ulubionych
Wacław 26.09.2012 08:55
pyszna zupa !
Kuchareczka2 19.07.2012 09:41
moja ulubiona zupka
kate.500 22.06.2012 11:13
uwielbiam takie zupki
RenataZ-et 12.05.2012 14:09
pyszna zupka
joanna77 04.05.2012 14:18
lubimy kalafiorową
leonkot 22.04.2012 10:42
pięknie wygląda
romanrafal
romanrafal 25.03.2012 10:26
smaczna
Katarzyna/kate1980 29.02.2012 20:29
super
babcia
babcia 17.02.2012 16:00
pyszna zupka
Angelika10 15.01.2012 12:50
Pyszna.
ronald88 03.12.2011 11:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak