Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledź marynowany

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 3 łyzki
śledź 4 sztuki
ocet winny 1 filiżanka
chrzan troche
cebula 1 sztuka
imbir trochę
Gorczyca biała cała Prymat troche
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: śledź marynowany

Śledzie wymoczyć, przepołowić, obrać ze skórki usunąć kręgosłupy i ości. Z octu z cukrem ugotować zalewę, dodając chrzan, imbir, gorczycę i listki laurowe. Śledzie pokrajać na kawałki o długości 3 cm i zalać ostudzoną zalewą. Odstawić na 2 dni w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 30.11.2011 11:20
z octu winnego cieniutka zalewa - wolę mocniejszą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak