Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strudel ze śliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dag
masło 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
śliwki 80 dag
cukier 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat trochę
mogdały 3 dag
cynamon Prymat troche
śmietana 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: strudel ze śliwkami

Ze śliwek usunąć pestki, skropić masłem i posłodzić Ciasto przygotować jak w przepisie na strudel “allium”, cienko rozwałkować na obrusie, skropić masłem i posypać zrumienioną bułką. Poszatkowane migdały zmieszać ze śliwkami, posypać cynamonem i rozłożyć na cieście. Ciasto zwinąć w rulon, położyć na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną tartą bułką blachę, skropić masłem i upiec w piekarniku; podczas pieczenia polewać śmietaną i posypać cukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak