Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pilaw po polsku z szybkowaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina 50 dag
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
ryż 1 szkl
woda 2 szkl
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
masło troche
sól do smaku
pierprz troche

Przepis i sposób przygotowania na: pilaw po polsku z szybkowaru

Mięso pokroić w drobną kosteczkę, oczyszczone cebule i czosnek posiekać, włożyć wszystko do szybkowaru. Dodać ryż, posolić, popieprzyć i wsypać trochę papryki. Wlać wodę wymieszaną z koncentratem pomidorowym. Włożyć tłuszcz i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otworzyć szybkowar bez schładzania, ale ostrożnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak