Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
parówki 4 sztuki
olej 2 łyżki
masło 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: parówki z jabłkami

Parówki włożyć do wrzącej wody (osłonki zdjąć) na 10 min, lecz nie gotować. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokrajać w ósemki lub drobniej, przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Parówki przekrajać wzdłuż, dodać do jabłek, posypać cukrem, skropić olejem i na wierzchu położyć małe kawałeczki masła. Zapiekać w średnio gorącym piekarniku przez 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak