Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rybne kulki z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wędzona makrela 250 dag
ryż 1 szt
ogórek kwaszony 1 szt
cebula 1 szt
majonez 2 łyżki
natka pietruszki 1 szt
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: rybne kulki z ryżem

rybę obieramy ze skóry i ości cebulę obieramy drobno siekamy mieszamy z rybą i natką pietruszki formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego ryż gotujemy studzimy paprykę myjemy usuwamy gniazda nasienne miąższ kroimy w kosteczkę ogórka również kroimy w kostkę ostudzony ryż łączymy z ogórkiem i papryką mieszamy z majonezem przyprawiamy do smaku solą i pieprzem przekładamy do salaterki lub na talerz na wierzchu układamy kulki rybne i posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak