Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki kruche do barszczu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
śmietana 12% 2 łyżki
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
masło 150 gram
mięso mielone wieprzowo-wołowe 0,5 kg
wątróbka drobiowa 0,3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki kruche do barszczu

Zagnieść ciasto . Jak będzie gładkie rozwałkować na duży placek , złożyć w kwadrat i znowu wałkować i tak trzy razy. Odstawić do lodówki. Mięso przesmażyć wątróbkę udusić z cebulą. Wystudzić zmielić w maszynce, przyprawić solą , Kucharkiem, pieprzem świeżo zmielonym i czosnkiem granulowanym.(Jak farsz jest suchy dodać jajko i łyżkę manny)Wyjąć ciasto rozwałkować na grubość ok.3mm rozłożyć farsz i zwinąć jak struclę, kroić ukośnie układać na blaszce smarować jajkiem i posypać majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak