Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem i grzybami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
jajko 2 szt
mięso mielone 30 dag
pieczarki 15 dag
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
sól
pieprz
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem i grzybami

Kroki postępowania

1
Z mąki, jajek wody i mleka i odrobiny soli zagnieść ciasto. Następnie wyłożyć na stolnice, rozwałkować i szklanką wykrawać kółka. Na każde koło kłaść po 1 łyżeczce farszu i lepić pierogi.
Krok 1 - Pierogi z mięsem i grzybami foto
2
Cebulę należy podsmażyć na maśle, dodać mięso i razem usmażyć. Pieczarki oczyścić, drobno pokroić i usmażyć na maśle. Składniki połączyć i doprawić do smaku.
Krok 2 - Pierogi z mięsem i grzybami foto
3
Do gotującej się i osolonej wody należy wrzucić pierożki i ugotować ok. 4 min od wypłynięcia na powierzchnię. Podawać np. z sosem pomidorowym.
Krok 3 - Pierogi z mięsem i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 05.03.2013 13:24
super danie,mniam
Ewelina38 19.09.2012 07:56
moje ulubione pierożki :P)
artur7 14.05.2012 09:16
lubie
Grazyna0211 10.04.2012 11:06
pyszne danie
Barbara33 15.03.2012 16:15
rewelacja
hastalavista 08.02.2012 19:58
świetne!
Agnieszka_B 27.01.2012 15:00
MEGA apetyczne piero?ki!
mirosława4 17.01.2012 13:50
pyszne takie domowe są najlepsze
pacpaw 26.12.2011 21:28
fajne połączenie
Mariusz10 23.12.2011 18:40
uwielbiam pierogi z każdym nadzieniem
iza15 09.12.2011 09:39
swietne
Beatris 30.11.2011 10:20
Z przyjemnością zjadłabym porcyjkę.
BernadettaP 30.11.2011 07:50
Nie przepadam za pierogami z mięsem, ale Twoje tak apetycznie wyglądają, że z chęcią bym je zjadła :)
Anna146 30.11.2011 07:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak