Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowa babka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biały ser 50 dag
cukier 3/4 szklanki
mąka pszenna 3 szkalanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
jajko 3
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 3 łyżki
pomarańcza 1/2
cukier puder
cytryna 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Serowa babka

Margarynę oraz cukier wanilinowy i zwykły cukier ucieramy razem. Do ubitej masy dodajemy jajka i wyrabiamy na ciasto. Ser biały mielimy i dodajemy razem z mąką i proszkiem do pieczenia do robionej masy. Z pomarańczy oraz cytryny ścieramy na tarce skórkę i dodajemy do masy. Do przygotowanej formy wlewamy ciasto i pieczemy babkę przez około 40 -50 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 17.12.2011 09:42
smaczne
owocówka 04.12.2011 11:40
ekstra smaczne
gosia47-47 30.11.2011 09:37
uwielbiam takie placki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak