Szarlotka Tutti Frutti.

Szarlotka Tutti Frutti.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaj

    5 szt
  • mąki pszennej

    3 szkl
  • cukru

    1,5 szkl
  • margaryny

    25 dag
  • proszku do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • mąki ziemniaczanej

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z żółtek. połowy szklanki cukru, mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i tłuszczem zagnieść ciasto. Rozdzielić na 3 części, dwie zamrozić. Trzecią częścią wylepić blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką. Ubić sztywną pianę z białek, dodawać powoli cukier nadal ubijając, na koniec wsypać mąkę ziemniaczaną. Na wyklejoną ciastem blaszkę nakładamy rozdrobnione owoce lub powidła, ścieramy jedną z zamrożonych części ciasta. Na to wykładamy pianę z białek i ścieramy ostatni kawałek mrożonego ciasta. Pieczemy w 160-170 stopniach przez ok.1 godzinę. Pod koniec pieczenia można ciasto przykryć pergaminem, aby się nie przypalił wierzch

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Goya

18.03.2012 21:22
mniam

Halusia

01.11.2011 10:32
Bardzo dobre!

maciek7

25.09.2011 20:14
super

kotlet

19.06.2011 22:30
pyszna

Jolanta40

24.01.2011 13:01
ale smakowicie wygląda

Katarzyna156

11.01.2011 23:09
pycha

eli_555

18.10.2010 00:08
pychotka

Smakosz6

13.09.2010 20:36
mniam!

Przemek4

04.09.2010 23:00
super

SmacznaPyza

09.08.2010 10:37
ja też lubię takie ciasta :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat