Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik z brzoskwiniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 1 puszka
twaróg 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z brzoskwiniami

Kroki postępowania

1
Składniki na ciasto: 1 kostka margaryny
2 łyżeczki cukru waniliowego
2,5 szklanki mąki
4 żółtka
1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Wszystkie składniki zagnieść. Ciasto następnie podzielić na 2 części. Wstawić ciasto do zamrażarki na 3 godziny aby stwardniało
Krok 1 - sernik z brzoskwiniami foto
2
Do twarogu dodać jeden budyń waniliowy i 4 jajka i 2 łyżki masła. Wszystko razem utrzeć na puszystą masę. Blachę wyłożyć jedną częścią ciasta. Zalać serem.
Krok 2 - sernik z brzoskwiniami foto
3
NA masę serową ułożyć brzoskwinie oprószone w cynamonie. Na wierzch wyłożyć pianę z białek. I kawałki drugiej części ciasta.
Krok 3 - sernik z brzoskwiniami foto
4
Całość piec ok 1 godziny w 180 stopniach.
Krok 4 - sernik z brzoskwiniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 30.11.2011 16:11
uwielbiam!
Dorota76 29.11.2011 21:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak