Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z cioł-ciołkiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 1 opakowanie
cioł-ciołek 1 słoik
filet z kurczaka 20 dag
pieczarki 10 dag
ser żółty 10 dag
oliwa 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z cioł-ciołkiem

Filet z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w drobną kostkę i przełożyć na patelnię. Posypać solą, chili pieprzem cayenne oraz przyprawą do spaghetti. Podsmażyć na łyżce oliwy z oliwek. Dodać pieczarki pokrojone w cieniutkie półplasterki i cioł-ciołek (http://www.doradcasmaku.pl/blog/330/wpis/669/jak-pan-moze-panie-pomidorze-pomidory-w-spolce-z-warzywami-.html). Dusić pod przykryciem 10 minut.

Makaron ugotować z dodatkiem soli i pozostałą oliwą z oliwek. Gorący podawać z przygotowanym sosem i startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.10.2012 00:54
Wygląda obłędnie.
Małgorzata106 17.04.2012 18:00
super
Goya 30.01.2012 20:57
fajne
Gosia40 18.12.2011 14:44
Apetyczne
aguus 13.12.2011 08:33
Szybki i smaczny obiad pod warunkiem że ma się zaplecze z potrzebnymi składnikami:)
pawel6 09.12.2011 07:50
Fajne wykonanie:)
Misiek1 01.12.2011 14:51
Zapowiada się bardzo smacznie:)
Monika111 29.11.2011 21:10
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak