Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z jarzębiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jarzębina 1 kg
miód 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z jarzębiny

Jarzębinę umyć, oczyścić i osuszyć. Zamrozić na 48 godzin. Następnie zagotować i gotować na małym ogniu, 1 godzinę. Odlać wodę i zmiksować blenderem. Zmieszać z miodem. Włożyć do słoiczków i zagotować. Idealne na zimę, do herbaty, rogalików. Ma działanie lecznicze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.04.2012 21:50
słyszałam o nim ale nigdy nie próbowałam..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak