Ragout cielęce z suszonymi pomidorami

Ragout cielęce z suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sznyclówka cielęca

    1 kg
  • mąka

    2 mąka
  • suszony pomidor

    10 dag
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    4 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • natka pietruszki suszona

    1 szczypta
  • wino białe wytrawne

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory umyć zalać winem i moczyć przez 1 godzinę. Następnie wyjąć, osączyć i pokroić w cienkie paski. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić również w cienkie paski. Oprószyć je mąką i zrumienić na patelni na mocno rozgrzanym tłuszczu, a następnie przełożyć do rondla. Na gorącą patelnię wlać wino po moczeniu pomidorów i zagotować. Mięso posolić, oprószyć pieprzem czarnym mielonym Prymat, dodać pomidory, zmiażdżony czosnek, natkę pietruszki Prymat, wino z patelni i jeśli trzeba trochę gorącej wody. Dusić 10-12 minut.

Podawać z francuskimi kluskami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

puellae90

02.08.2011 20:13
mniam

szajba2

02.02.2011 15:40
nie lubię takich udziwnień z winem

kielcok1

02.12.2010 18:53
ciekawe

Goya

01.10.2010 12:50
jeszcze tego nie jadłam

Goya

01.10.2010 12:50
jeszcze tego nie jadłam

Goya

01.10.2010 12:50
jeszcze tego nie jadłam

Barbara55

19.09.2010 14:11
coś konkretnego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat