Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka twarogowa

5.0
(40)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kost
cukier 1 szkl
jajko 5 szt
cukier waniliowy 1 szt
mąka 3 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sok z cytryny 3 łyżki
otarta skórka z cytryny 1 szt
twaróg 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Babka twarogowa

Margarynę utrzeć z cukrem,cukrem waniliowym oraz jajkami.Do masy dodać przesianą mąkę,proszek,sok i skórkę z cytryny,wymieszać.Na końcu dodać twaróg zmielony i dokładnie połączyć składniki.Formę wysmarować i wysypać bułką tartą wlać ciasto.Piec w 180 st około 40 min.Sprawdzić patyczkiem.Zimną babkę oprószyć cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 14.01.2014 10:53
pyszna babka
anemon 10.04.2013 21:17
Ależ wspaniała ta Twoja babka.
KasiaK90 26.03.2013 08:00
wspaniała babka ;) trzeba wypróbować ten przepis
IZABELA29 28.08.2012 10:21
pewnie wilgotna w środku a takie najsmaczniejsze
ben-ka 28.08.2012 10:06
takiej babki nie robiłam.....
misia53 28.06.2012 22:46
Muszę wypróbować twój przepis ,bo piekłam już z serem ale nie za bardzo mi się podobała
Krystyna32 05.02.2012 10:42
extra
magduś83 21.12.2011 20:19
wygląda przepięknie
MAR3STA 14.12.2011 19:19
pięknie wygląda!
mari 07.12.2011 19:41
pychota
smakowita 06.12.2011 11:21
piękna babeczka
Elżbieta17 04.12.2011 19:20
super
kotlet 29.11.2011 23:26
wyśmienita
Monika111 29.11.2011 21:24
fajna i na pewno pyszna :)
M-W 29.11.2011 20:02
koniecznie musze wypróbować przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak