Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone z powidłami i pianą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt
białko 2 szt
powidła śliwkowe 3 łyżki
cukier puder 1 łyżka
cukier waniliowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone z powidłami i pianą

Kroki postępowania

1
Jabłka umyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, ułożyć (przekrojoną stroną do góry), na przygotowanej blaszce lub w naczyniu żaroodpornym
Krok 1 - Jabłka pieczone z powidłami i pianą foto
2
Miejsca po usunięciu gniazd nasiennych napełnić powidłami. Formę włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 15-20 minut.
Krok 2 - Jabłka pieczone z powidłami i pianą foto
3
Białka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ubić na sztywną pianę, przełożyć do worka cukierniczego. Upieczone jabłka wyjąć z piekarnika, łyżeczką lub szprycą nakładać pianę na powidła.
Krok 3 - Jabłka pieczone z powidłami i pianą foto
4
Jabłka włożyć z powrotem do piekarnika i zapiekać aż piana będzie miała złoty kolor.
Krok 4 - Jabłka pieczone z powidłami i pianą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 11.04.2014 09:29
ślinka leci na sam widok
stokrotka 04.02.2014 18:22
bardzo smaczna propozycja!
Iwusia 04.07.2012 23:03
smakowity deser
Wafelek2601 22.04.2012 12:10
Ale smacznie wyglądają
IlonaAlbertos 06.02.2012 20:03
Wspaniale wyglądają.
przejs 29.11.2011 22:44
ekstra pomysł!
Magdalena67 29.11.2011 19:27
Wyglądają znakomicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak