Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z warzyw i ryby

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 4 filety
brokuły 10 dag
fasolka szparagowa 10 dag
cukier do smaku
pomidory koktajlowe (czerwone) 10 sztuk
oliwa 1/2 szklanki
cebula 1 sztuka
bazylia do smaku
groszek zielony 10 dag
wino wytrawne 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z warzyw i ryby

Rybę ugotować na parze (polać sokiem z cytryny). Warzywa (brokuły, fasolkę, groszek) oczyścić, podzielić na małe kawałki i wrzucić do osolonego wrzątku i chwilkę podgotować (pilnować, żeby się nie rozgotowały). Cebulę pokroić w krążki. Sos: cebulkę razem z bazylią (można zmieszać z innymi) zagotować w winie. Lekko przestudzić i dodać oliwy. Rybę podzielić na mniejsze kawałki, delikatnie wymieszać z warzywami, przyprawić pieprzem i polać sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 21.05.2012 09:17
pycha
ronald88 30.11.2011 14:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak