Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kajzerki nadziewane mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułki kajzerki 8 szt
cebula 2-3 szt
mięso mielone 80 dag
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
czosnek 2-3 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
ser żółty 20 dag
pomidor 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kajzerki nadziewane mięsem mielonym

Od bułek odkroić wierzch i wydrążyć delikatnie środek, tak żeby nie zrobić dziurek. Środek z bułek namoczyć w zimnej wodzie.
Cebulę obrać i posiekać, czosnek zmiażdżyć, a namoczone części bułek odcisnąć. Wszystkie te składniki wymieszać, doprawić przyprawami i wyłożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażyć około 5 minut cały czas mieszając.
Bułki napełnić podsmażonym mięsem, posypać pokrojonymi w drobną kostkę pomidorami i startym na tarce serem żółtym. Całość wstawić do piekarnika na około 15 minut, a pod koniec pieczenia przykryć bułeczki odkrojonymi wierzchami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 29.06.2012 11:34
już mi się podoba;)
tomosatomos 07.04.2012 17:56
rewelacja
Marta41 21.02.2012 20:35
pycha
Zoso 18.01.2012 20:25
lubię takie kolacyjki
zuzanna_z 30.12.2011 13:14
dobre
Izabela/bella81 28.12.2011 15:59
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak