Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony na fasoli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała garść
marchew 3
buraki 3 średnie
pietruszka 2
por
seler pół
kapusta kawałek
natka pietruszki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony na fasoli

Fasolę przepłukać i zalać wodą. Zostawić na noc. Rano opłukać, zalać wodą z solą i ugotować ok h (do miękkości). Buraki obrać i zetrzeć na tarce. Wrzucić do ok 1,5l wody razem z 2 kostkami wołowymi, liściem i kilkoma ziarnami ziela angielskiego. Zagotować. Po chwili dodać obrane i pokrojone warzywa oraz fasolę. Doprawić jarzynką, pieprzem i gotować do miękkości. Na koniec wrzucić garść natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 29.11.2011 17:58
niestety zapomniałam o zdjęciu;/

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak