Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z ostrygami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pożywna i rozgrzewająca zupa gulaszowa w niecodziennej wersji z ostrygami. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!

Składniki:

masło 4 łyżki
ziemniaki pokrojone w kostkę 5
marchewki pokrojone w kostikę 3
seler pokrojony w kostkę 2
mąka 4 łyżki
wywar rybny 5 szklanek
gęsta śmietana 2 szklanki
ostrygi (oczyszczone)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z ostrygami

Wymień mięso na ostrygi i wypróbuj aromatyczną zupę gulaszową w nowej osłonie! Nie zabraknie też warzyw: marchewki, selera czy ziemniaków.   

Boczek podsmażamy w rondlu, tłuszcz odlewamy. Warzywa podduszamy w maśle, dodajemy mąkę i całość mieszamy.

Następnie dolewamy wywar rybny i śmietanę, rozprowadzamy z duszonymi warzywami i wszystko należy zagotować.

Dodajemy ostrygi i gotujemy ok. pół godziny.

Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 04.12.2011 20:03
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak