Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowy sos

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula czerwona 0 dag
papryczka chili 2
woda 1 szklanka
cukier 25 dag
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżki
imbir 5 dag
sól
ocet 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowy sos

Czerwone cebule obieramy i kroimy w niedużą kostkę. Dwie papryczki chilli również kroimy na bardzo niedużą kostkę. Imbir drobno posiekać. Na patelnie na mały ogień wrzucamy cukier i robimy z niego karmel, a później dodajemy pokrojone papryczki chilli, imbir oraz cebule czerwone. Później wszystko odstawiamy, żeby wystygło, a potem dobrze całość miksujemy za pomocą blendera. Do zmiksowanych składników dodajemy ocet i wodę. Wszystkie składniki mieszamy razem i dodajemy gorczycę oraz sól. Wszystko razem gotujemy jeszcze przez 20 minut i nakładamy do słoiczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 11.12.2011 09:24
musi być bardzo dobry :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak