Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z sosem pieczarkowym i porem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por
pieczarki 30dag
Czosnek suszony Prymat
przyprawa do potraw
bulion drobiowy
pieprz
śmietana do zup i sosów
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z sosem pieczarkowym i porem

Pieczarki obrać i pokroić. Wrzucić na rozgrzane masło. Gdy puszczą soki dodać pokrojony por i oprószyć jarzynką oraz granulowanym czosnkiem. Calość poddusić chwilę i podlać ok 1,5szklanki bulionu. Doprawic pieprzem i słodką papryką. Zabielić śmietaną do zup i posypać koperkiem. Podawać z ugotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 02.12.2011 10:26
APETYCZNE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak