Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie koperkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
jaja 1 szt.
majeranek do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie koperkowym

Mięso mielone z tarta bułką i jajkiem i przyprawiamy mieszamy w misce. Dodajemy dużo przypraw, aby mięso było aromatyczne. Bardzo dobrze smakuje z rozmarynem. Cebulę rozdrabiamy na bardzo drobne kawałki (ja miksuję blenderem). Formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Wrzucamy na lekko osolony wrzątek (wody tyle,żeby przykrywało mięso). Gotujemy ok. 15 minut. Wyciągamy mięsko z wody, a do wody wsypujmy mąkę (delikatnie, żeby nie powstały grudy i cały czas intensywnie mieszamy). Do zagęszczonego sosu dodajemy szczyptę soli i dużo koperku (może być suszony). Potawa najlepiej smakuje z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak