Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki wolowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki wołowe kg
wołowina z kością 50dag
włoszczyzna
cebula
Liść laurowy suszony Prymat
mąka
ziele angielskie
majeranek
Goździki całe Prymat
gałka muszkatołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki wolowe

Oczyszczone i umyte flaki zalać wrzątkiem i gotować ok 10min. Osączyć na sitku, przełożyć do garnka i ponownie zalać wrzątkiem. Osączyć,zalać wodą, posolić i gotować do miękkości, wyjąć, ostudzić i pokroić w mniejsze części. Z mięsa i warzyw ugotować rosół. Dorzucić flaki, doprawić do smaku i zagęścić zasmażką z mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak