Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 8 szt
ryż 250 g
czosnek 10 ząbków
pieczarki 300 g
cebula 1 szt
wywar drobiowo-wołowy 450 ml
sól, pieprz do smaku
olej 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana

Papryki wydrążamy i wstawiamy do nagrzanego do 180°c piekarnika na 20 minut. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojone w paseczki pieczarki, a kiedy całość odparuje, wsypujemy ryż i smażymy ok. 5 minut, następnie dolewany wywar i dusimy ciągle mieszając, aż płyn odparuje. Na koniec dodajemy posiekany, utarty z odrobiną soli czosnek, zioła, solimy i pieprzymy do smaku. Tak powstałą masą napełniamy papryki. Układamy w żaroodpornym naczyniu, skraplamy resztą oleju i wstawiamy na 5-10 minut do piekarnika nagrzanego do 180°c.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak