Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola na włoski sposób

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas w puszce 1 puszka
koncentra 1 słoiczek
kiełbasa 20 dag
cubula 2 szt.
sól
pieprz
olej do smażenia
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola na włoski sposób

Odcedzam fasole i ananasa. Sok z puszki ananasa zostawiamy. Kiełbasę kroimy w plastry, cebulę obieramy i siekamy. podsmażamy ją na oleju na złoty kolor dodajemy kiełbasę i dusimy razem, wlewamy pozostały sok z ananasa, ananasa oraz fasolę i gotujemy dalej ok 10 min. Do całości dodajemy koncentrat i przyprawy do smaku i dusimy jeszcze ok 10min.

GOTOWE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adamekpa 29.07.2012 11:48
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak