Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca z fasolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca wieprzowe 1/2 kg
cebula 1 szt
włoszczyzna 1/2 pęczka
masło 3 łyżki
śmietana 2/3 szkl
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
majeranek
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Serca z fasolą

Serca oczyścić umyć i zalać wrzątkiem.Zagotować i odcedzić.Ponownie zalać wrzątkiem,posolić i gotowaćdo miękkości.Włoszczyznę obrać i pokroić w paseczki.Ugotowane serca wyjąć z wywaru i też pokroić w paski.Fasolę odsączyć.Cebulę obrać ,pokroić w kostkę i podsmażyćna maśle.Oprószyć mąką i zasmażyć.zasmażke rozprowadzić w 2/3 szkl wywaru z serc.Połączyć ze śmietanąi warzywami.Gotować 10min.Dodać koncentrat pomidorowy,fasolę i serca.zagotować i doprawić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 30.04.2013 20:24
smaczne jedzenie
Krzysztof15 04.10.2012 17:16
pycha
Luki 22.03.2012 06:33
fajny przepis
Jolanta41 08.01.2012 10:38
Bardzo ciekawy przepis,a dodatek fasoli i przecieru smakowity!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak