Papryka nadziewana

Papryka nadziewana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    8 szt
  • ryż

    250 g
  • czosnek

    10 ząbków
  • pieczarki

    300 g
  • cebula

    1 szt
  • wywar drobiowo-wołowy

    450 ml
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki wydrążamy i wstawiamy do nagrzanego do 180°c piekarnika na 20 minut. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojone w paseczki pieczarki, a kiedy całość odparuje, wsypujemy ryż i smażymy ok. 5 minut, następnie dolewany wywar i dusimy ciągle mieszając, aż płyn odparuje. Na koniec dodajemy posiekany, utarty z odrobiną soli czosnek, zioła, solimy i pieprzymy do smaku. Tak powstałą masą napełniamy papryki. Układamy w żaroodpornym naczyniu, skraplamy resztą oleju i wstawiamy na 5-10 minut do piekarnika nagrzanego do 180°c.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat