Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi po litewsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 35 dag
jaja 1 szt.
woda 150 ml
cebula biała 10 dag
tłuszcz
masło
grzyby suszone 4 dag
twaróg 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi po litewsku

Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i drobno posiekać. cebulę obrać, posiekać drobno i zeszklić na tłuszczu. Ser zmielić i dodać do niego zeszklona cebulę, grzyby i żółtko, doprawić do smaku solą i pieprzem. I mam farsz.
ciasto jak na każde inne pierogi, następnie faszerować i gotować w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 29.11.2011 16:39
pycha
mala2021 29.11.2011 14:53
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak