Przekąska z łososiem.

Przekąska z łososiem.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • półbagietki lub 2 długie bagietki

    3 szt
  • serka śmietankowego (najlepiej mielonego - z wiadereczka)

    0,5 kg
  • majonezu

    2 łyżki
  • Ziarenek smaku ziołowych pieprz kolorowy

    1 płaska łyżeczka
  • koperku

    1/2 pęczka
  • szczypiorku

    1/2 pęczka
  • czerwonej papryki

    kawałek
  • łosoś wędzony plastry

    15 dag
  • Do dekoracji:

    kilka
  • sałata

    liście
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bagietki kroimy w 1,5 cm - 2cm plastry. Serek mieszamy z majonezem, ziarenkami smaku i pieprzem kolorowym. Nakładamy na każdą kromkę bagietki. Na serku rozkładamy po kawałku plastra łososia. Na dużym talerzu lub tacy rozkładamy sałatę, na niej nasze kanapeczki. Obficie posypujemy drobno posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Kawałek papryki czerwonej również drobno kroimy w kostkę i posypujemy wierzch. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

barbara11561

04.05.2012 16:46
przesmacznie wygląda:)

Pacia

03.04.2012 10:49
fantastyczne-bardzo proste, ale wykwintne danie

rutynka

14.03.2012 13:37
bardzo smaczna

Ania67

10.11.2011 15:59
zachęcająca przekąska

Sarenka

10.08.2011 11:15
I pewnie pysznie smakuje!

eli_555

23.01.2011 23:42
Zgadzam się z Pyzą.

SmacznaPyza

08.08.2010 17:17
wygląda bardzo efektownie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat