Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ćwikła kurpiowska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki 1 kg
chrzan 3 łyzki
ocet 1 łyzka
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ćwikła kurpiowska

małe buraczki czerwone ugotować ostudzić po czym obrać i pokroić w cienkie plasterki następnie układać je w słoju przesypując tartym chrzanem wsypać trochę cukru a w końcu zalać octem przegotowanym z solą i ostudzonym tak aby były nim przykryte słoik obwiązać papierem pergaminowym postawić w chłodnym miejscu na trzeci dzień ćwikła jest gotowa do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak