Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WYROLOWANY INDYK

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1,5 kg
szpinak mrożony w liściach 450 gram
czosnek 4-5 ząbków
Musztarda francuska Prymat 1 słoik
bulion warzywny 1 szkl
śmietanka kremowa 1/2 szkl
śmietana 18 proc 1/2 szkl
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki
suszone pomidory 10 połówek

Przepis i sposób przygotowania na: WYROLOWANY INDYK

Mięso indycze rozciąć na duży płat i lekko rozbić.Posmarować połową musztardy.Szpinak rozmrozić i odcisnąć z nadmiaru wody.Wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i śmietaną kremówką.Doprawić solą,pieprzem i gałką.Rozłożyć na mięsie i przykryć pomidorami suszonymi wyjętymi z zalewy.Mięso zwinąć w roladę i obwiązać bawełnianymi nićmi.Ułożyć na blaszce i oprószyć solą i pieprzem.Piec w 200st.C ok.50 minut.Posmarować resztą musztardy i piec jeszcze 30 minut. w180 st.C.Można podawać na ciepło i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 30.07.2013 17:58
Świetny przepis
Grażyna13 29.02.2012 00:17
Co za pyszności :)
Dorota59 21.02.2012 10:32
wyśmienite mięsko
MAR3STA 10.02.2012 09:33
świetnie brzmi
MAR3STA 10.02.2012 09:33
świetnie brzmi
Justyna37 09.02.2012 22:20
dobry
misia53 22.01.2012 12:13
wykwintne danie
ben-ka 11.01.2012 21:40
to już jest rarytas.
Krystyna32 03.01.2012 16:40
extra
Motorek 02.12.2011 14:19
pycha
junox 01.12.2011 15:11
świetny:):)
agnieszka214 30.11.2011 13:32
wspaniałe
agnieszka214 30.11.2011 13:32
wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak